Synnytys

Vaapukan synnytys oli helpompi ja nopeampi mitä olin itse ajatellut. Siihen toki varmasti vaikutti se, että synnytys käynnistyi spontaanisti kauppareissulla.

Koko kuluneen viikon ravattiin synnytysvastaanotolla kipeiden supistusten takia, mutta tilanne kypsyi hitaasti. Tiistaina ensimmäisen käynnin kohdunsuun tilanne oli 2cm auki, keskiviikkona 3cm ja lauantaina 3,5cm. Kohdunkaulaa oli kokoajan jäljellä noin 2cm. Lauantaina tilanteen tarkistuksen jälkeen meitä pyydettiin tulemaan parin tunnin päästä uudestaan. Vaikka synnytys ei kuulemma ollutkaan vielä käynnissä.

Ehdimme olemaan noin tunnin pois sairaalasta kun kipeät supistukset sitten yhtäkkiä alkoivat ja samantien n. 1min välein. Sairaalaan kun päästiin, niin oli pakko liikkua ”seiniä pitkin” kamalien kipujen takia. Synnytys olikin yhtäkkiä käynnissä. Käyrien jälkeen päästiin heti saliin. Kohdunsuu oli auki 4cm ja kohdunkaula kadonnut. Siinä vaiheessa alkoi jonkinmoinen jännitys ja tärinä.

Salissa oltiin aikalailla klo. 00:00 ja meidän pieni Vaapukka syntyi klo. 05:08. Sinnittelin pelkällä ilokaasulla 8cm asti, jonka jälkeen sain spinaalipuudutuksen. Istukka ja sikiökalvot jouduttiin irroittamaan leikkaussalissa, sillä istukka oli päättänyt jäädä sitten ihan kunnolla kiinni kohtuun.

Yhden osastoyön jälkeen pääsimme hotelliin, jossa vietettiinkin tuskaisen pitkä viikko. Kotiuduimme vasta lauantaina 9.4. Vaapukan paino, verensokeri ja lämpö laskivat hieman liikaa, mutta onneksi kaikki arvot saatiin takaisin ruotuun lisämaidon ja ihokontaktin avulla. Nyt kunnon maidonnousun jälkeen lisämaitoa ei enää tarvita.

Nyt me opetellaan kotona olemista ja toimimista oikeasti elävän vauvan kanssa. Ei tässä vielä täysin ymmärrä, että meillä asustelee täällä pieni mies, joka vielä hetki sitten oli vasta haave tulevasta.

On tämä pikkumies vaan niin ihana!

Päivittelemme mahdollisimman paljon blogia, mutta vauva-arki vie toistaiseksi lähes kaiken ajan. Mutta olkaahan kuulolla :)

– Katariina

Hän on täällä

Otsikko todennäköisesti kertoo jo oleellisimman. Meidän pieni Vaapukka päätti syntyä sunnuntaina 3.4 klo. 05:08. Mittoja hänellä oli syntyessään 2640g ja 49cm. Synnytys käynnistyi spontaanisti kauppareissulla ja viikkoja oli kasassa 36+6.

Me molemmat voidaan hyvin ja vanhemmat on aivan rakkaudesta sekaisin <3

Kirjoittelen synnytyksestä paremmin kunhan tässä ehdin.

IMG_20160404_074851