Tzatziki

Alku syksystä vanhempien luona ruokaillessa rakastuin täysin isin tekemään tzatsiki-kastikkeeseen. Yritin udella ohjetta tuloksetta, koska kaikkea laitetaan iskän keittiössä täysin silmämääräisesti ja näppituntumalla. Kastike kuitenkin valmistettiin lisäämällä raastettua kurkkua, valkosipulia ja sitruunaa Turkkilaiseen jogurttiin. Epätarkoista ohjeista huolimatta päätin kokeilla myös itse, mutta sitten se unohtui. Tänään kuitenkin ainekset sattuivat olemaan koossa (turkkilaisesti jogurtista on tullut hedelmien kera ihan mun aamupalojen ykkönen), joten ryhdyin kokeilemaan. 

Raastoin n. 10 cm pätkän kurkkua ja kaksi valkosipulin kynttä. Sekoitin ne n. 2 dl turkkilaista jogurttia ja puristin joukkoon sitruunamehua välillä maistellen. Ihana sekoitus sitruunan ja valkosipulin makua johon kurkku tuo ihanaa raikkautta. Ekakertalaiseksi olen varsin ylpeä omasta Tzatzikistani! Itse en välitä oikeastaan mistään salaatinkastikkeista, mutta tätä uskon lisääväni salaatteihin, kanan ja kalan päälle, tacosalaattiin sekä käyttäväni ihan vain kastikkeena dippikasviksille ja leivänpäällisenä. Ruoka-alan ihmiset pyörittelevät varmasti silmiään, mutta suosittelen koikeilemaan. Ns. oikeaa Tzatziki reseptiä en ole edes vilkaissut ja kokemukseni perustuvat omaan, isäni ja kaupan dippijauhepussin versioihin, joista viimeisen aijon unohtaa kokonaan.