Mustikkamettällä

Meidän arki kokenut muutoksia viimeisen parin viikon aikana kun olen käynyt satunnaisesti töissä. Työpäivät ovat olleet lyhyitä aamu- tai iltavuoroja. Mun töiden aikana Kiiraa on vahtinut pappa, mummi tai kummitäti jos Villekin ollut töissä samaa aikaa. Tarkoitus on ollut vähän valottaa omia ajatuksia töihin palaamisesta ja Kiiran hoitoon laittamisesta sekä antaa Kiiran totutella että joku muukin kuin äiti voi hänen kanssaan olla.

IMG_20150731_230448

Mä olen viihtynyt hyvin paikassa jossa teen sijaisuuksia tällä hetkellä ja Kiira on viihtynyt hyvin tuttujen hoitajien kanssa. Iltapäivisin meidän reipas tyttö muuttuu sylivauvaksi, joka haluaa vaan istua sylissä tai kainalossa. Toinen muutos on ollut iltavalvomiset. Kiira ei ole iltaisin itkuinen vaan haluaa vaan leikkiä, hassutella ja sylitellä iltamyöhään asti. Eilen nukahti 22.50 ja herää silti aamu seiskan pintaan pirteänä. Tässä asiassa tytypy on niin äitiinsä tullut: vaikka illalla kukutaan pitkään aloitetaan uusi päivä silti aikaisin. 

IMG_20150731_230523 IMG_20150731_230602

Tänään meillä oli ihana kotipäivä muutamalla ulkoilulla ja minimi kotitöillä. Tarvitsin juuri tätä päivää tajutakseni kuinka olen suorittanut arkea vähän liikaa ja stressannut liikaa turhista asioista. Tänään pölykoirat eivät haitanneet ja tiskikone sai odottaa tyhjennystä puoli päivää! Kiira nukkui kolmet päikkärit joiden välissä soitettiin piano, luettiin kirjoja, leikittiin lattialla ja ulkoiltiin. Viimeinen kävelylenkki sijoittui pururadan viereen mustikkamettään. Kotiin tultiin pienen saaliin ja kaksien isojen sekä kaksien pienten sinisten sormien kanssa. Koitan taas todella nauttia joka hetkestä ja suorittaa vain sopivasti! 

IMG_20150731_230635

6 kk vauvantarvikkeet

Raskausaikana etsin ja käytin itse muiden tekemiä listoja tarpeellisista vauvahankinnoista. Kaikenlaista vauvakamaa on niin paljn ettei ennen vauvan tuloa edes hahmottanut mitkä ovat välttämättömiä heti ja mitä olisi voinut hankkia myöhemminkin. Tärkeintä on kuitenkin ruoka, puhtaat vaatteet ja loputon rakkaus.

Ennen vauvan tuloa hankitut:

  • 1 koon vaippoja ja vaipanvaihtoalusta. Meille ei hoitopöytää saatu mahtumaan, joten vaippapiste on ollut sohvan tai sängyn päällä.
  • Peppupyyhteitä 
  • Puklurättejä
  • 60 cm vaatteita, alkuun olivat hieman isoja mutta käyttöaika piteni. Näitä meillä oli enemmän kuin olisi tarvinnut. Ostettiin myös pienempi haalari, koska äitiyspaketin ulkovaatteet tosi isoja talvivauvalle.
  • Tutteja
  • Tuttipullo ja korvikemaitoa
  • Rintaliiviensuojuksia
  • Pinnasänky. Äitiyspaketin laatikko meillä ei olku käytössä muutamaa kertaa enempää, mutta varmasti hyvä ratkaisu sekin.
  • Yhdistelmävaunut. Suosittelen nämä hankkimaan valmiiksi, koska sairaalareissun jälkeen kaipasi pian jo ulkoilemaan. 
  • Autoistuin/koppa
  • Kylpyamme, kylpypyyhe ja hoitovoide.

Muita ostoksia 6 kk aikana:

  • Sitteri. Se saatiin, mutta ollut todella hyödyllinen. Käyttöä sille ei enään juurikaan ole, mutta 1-4 kk iässä se helpotti omaa arkea kun sai kädet vapaaksi välillä Villen ollessa töissä.
  • Leluja ja niitä tulee hitaasti mutta varmasti koko aika lisää. Hyvä vinkki on jemmata puolet leluista ja vaihtaa leluja 2 viikok välein. Tai pitää eri huoneilla omat lelut, näin kiinnostus ei lopahda heti. 
  • Vaatteita lisää ja lisää. Keväällä kaikki sisähaalarit olivat nopeita ja helppoja. Edelleen ostetaan vähän isompia kokoja pidentämään vaatteiden käyttöaikaa.
  • Syöttölappu, ensilusikka ja Kiiralle omia kulhoja.
  • Sauvasekoitin tai muu soseùtuslaite, jos tekee itse ruokia vauvalle. 
  • Leikkimatto kaarella jossa roikkui leluja. 
  • Kirjoja 
  • Syöttötuoli
  • Kantoreppu. Ei mikään pakollinen hankinta, mutta ollut hyödyllinen esim siivotessa tai maastossa kulkiessa.
  • Pienemmät matkarattaat. Nämäkin olleet kiva lisä, muttei mikään pakollinen juttu.

Vaikka lista on aika pitkä me ollaan pärjätty aika perus jutuilla. Eri ”ongelmiin” on varmasti omia helpottavia juttuja. Kaiken lisäksi äidille ja isälle pitkiä hermoja, yhteista ja omaa aikaa, huumorintajua ja rohkeutta kysyä neuvoja.  Isoplussa on myös hyvä ja auttava tukiverkko. Me ollaan vältytty tosi hyvin kaikilta turhilta ostoksilla, mutta jonkun turha on toisen välttämättömyys.

 

 

Torstain tunnelmia

Ajattelin tulla kirjoittelemaan pitkästä aikaa päivän kuulumisia ja touhuja ilman sen kummempaa aihetta. Tuntuu että ne tavallisest päivät jää huomiotta täällä vaikka se juuri ne ovat meidän arkea ja tärkeitä itselle. Toivottavasti kelpaa, koska näitä on varmasti tulossa lisää!

Eilinen oli ihan tavallinen torstai arkisilla rutiineilla ja mukavalla puuhalla. Juuri nämä normi päivät,  jotka sujuvat ilman kummempia vastoinkäymisiä on varmaan mun lemppareita. Aina ei tarvita säihkettä ja säpinää. Säihke tosin olikin kaukana kun muistin vesikatkoksen 5 min ennen sen alkua.  Kiirettä sai pitää että ehtisin tehdä omat ja Kiiran aamupesut sekä pullottaa vettä säilöön. 

IMG_1820

Aamu vierähti leikkien ja soseita tehden. Kiira piti kokille seuraa ja huolehti viihdykkeestä (ja päänsärystä) pianon kanssa. Ollaan pidetty piano spessuleluna. Eli se otetaan leikkeihin vain harvoin ja muuten se saa olla piilossa. Puolilta päivin siskoni laittoi viestiä ja tuli spontaanisti kyläilemään. Innostuttiin vähän suunnittelemaan tulevia juhlia. Haluan järjestää pienet kahvittelut Kiiran puolivuotis ja omien 21 v syndejen kunniaksi. Suunnittelu johti Inspiraatio askarteluliikkeeseen ja pieneen fiilistelyyn myöhemmin. Haluan tarjolle jotain muuta kuin tavallista kinkkupiirakkaa. 

IMG_20150724_100327

Ennen päiväunia pidettiin tytön kanssa lukuhetki pitkästä aikaa. Aika hyvin Kiira jaksaa keskittyä kuuntelemaan ja tutkimaan kirjaa. Täytyy taas ottaa arkirutiineihin nämä yhteiset rauhalliset hetket. Tarvitaan myös ehdottomasti uusia kirjoja lisää, sillä osaan pian jo ulkoa kirjan sadut prinsessa Turkoosista ja Katariinan kakusta! Villen tultua töistä kotiin käyntiin vuorotellen salilla. Illalla Kiira meni pitkästä aikaa aikaisemmin yöunille, joten meille jäi vielä hyvin kahdenkeskistä aikaa. Tänään vuorossa olisi taas työpäivä, mutta eiköhän tänäkin päivä saada kunnialla hoidettua. Mukavaa viikonloppua!

IMG_1828

Puolivuotias Kiira♥

Puoli vuotta sitten heräsin ensimmäiseen aamuun äitinä. Pikku hiljaa pieni tuhiseva käärö vieressä alkoi tuntumaan tutulta ja todelliselta. Sairaalassa olo vähän pilasi mun alku tunnelmia ja koen että pääsin tutustumaan lapseeni kotona omassa rauhassa. Kotiutumis päivänä tultiin kotiin kaupan kautta ja tehtiin Villen kanssa meidän lemppareita eli tortilloja Kiiran nukkuessa vieressä. Se oli se hetki kun olin pakahtua onnesta. 

IMG_0191

Eilen oli Kiiran puolivuotis synttärit. Oltiin vietetty tytön kanssa aamu kotona puuhaillen ja puolilta päivin hänen pappa ja eno tulivat hakemaan  hoitoon. Kävellessäni töihin mietin miten nopeasti aika on mennyt. Uskomatonta että siitä on jo puoli vuotta kun tyttäremme syntyi tähän maailmaan, mutta toisaalta tuntuu että hän olisi ollut elämässämme aina. Useasti kuullut ”elä hetkessä” ja ”nauti vauva ajasta” pitävät paikkaansa. Aika kuluu nopeasti. 

vauva roosa niemi mv – kopio

Puolivuotias Kiira osaa kääntyä mahalleen ja selällleen, liikkua eteen ja taakse, tarttua haluamaansa leluun, päristellä ja kiljua. Kiira on todella kiinnostunut ihmisistä ja keskustelee mielellään kun saa vastauksia. Kiira nauraa ja leikkii, ehdottomat lempparihetket ovat isän kanssa hasssuttelut. Kylvyssä tyttö räiskyttää ammeen tyhjäksi ja saunassa rentoutuu. Sitteri on tosi vähällä käytöllä enään, koska liikkuminen ja hääräily on kova juttu. Ruokaa odottaessa hakkaa pöytää kuin suurempikin pomo. 

IMG_1815

Tällä hetkellä meillä asuu siis touhukas ja välillä äänekäskin tyttö, joka kuitenkin on rauhallinen ja tyytyväinen. Isältä perittyä sinnikkyyttä ei voi olla huomaamatta kun tyttö harjoittelee konttausasentoa, mutta äidiltä saatu hätäisyyskin näkyy kun hermot menee! 

IMG_1817

Ekat vauvatreffit

Tuli pidetty pieni suunnittelematon kesäloma blogista, mutta täällä ollaan taas! Palattiin reissusta jo torstai yönä, mutta sen jälkeenkin ollaan oltu joka päivä menossa. Viikonlopun aikana ehdittiin tavata sukulaisia, käydä grillaamassa, kahvittelemassa, shoppailemassa ja voimamies kilpailuissa. Ja sama meno jatkuu sekä ohjelmaa piisaa. En muista milloin viimeksi olisin ollut näin ”kiireinen”.

Ennen reissupostauksia palataan kuitenkin taakse päin yli viikko. Viikko sitten perjantaina meille tuli ikäiseni äiti Jonna lapsensa Nellan kanssa kylään ja meillä oli ensimmäiset leikkitreffit! Kiiralla jaNellalla on ikäeroa vain 2 viikkoa, joten on helppo puhua ja kysellä kokemuksia samassa tilanteessa elävältä äidiltä. Tutustuttiin Jonnaan ja Nellaan seurakunnan kerhossa ja syksyllä toivottavasti jatketaan samassa muskarissa. Ollaan tavattu kerhon ulkopuolella muutaman kerran, mutta nyt ekaa kertaaniin että pikku tytöillä oli mahkut myös hieman seurustella.

IMG_20150713_175044

Vielä tytöt eivät osa leikkiä yksin tai yhdessä, mutta senkin edestä toista vauvaa ihmeteltiin. Eikä meillä tuoreilla vanhemmillakaan hiljaisia hetkiä juuri ollut. Toivon että saadaan Nellasta meille leikkikaveri ja Jonnan kanssa rupattelen mielellään myöhemminkin vaikka leikkipuiston laidalla. Olette siis ehdottomasti tervetulleita uudestaan ja uudestaan kyläilemään!

IMG_20150713_175135

Emma BMX Urban

Meidän eteistä on tullut täydentämään uudet rattaat. Ja todellakin täydentämään,  täytyisi vähän järjestellä ettei se tosiaan näytä ihan vauvantarvike kaupalta. Tai sitten se näyttää juurikin oikean lapsiperheen eteiseltä. Mutta Emman BMX Urban rattaat ovat jo parin päivän sisällä osoittaneet hyödyllisyytensä vaikka nimestä tuleekin mieleen crossimopo. 

IMG_1329

Rattaat ovat sirommat ja koottuna vievät vähemmän tilaa kuin meidän yhdistelmävaunut sekä kantokahva auttaa nostelussa mm. auton takakonttiin.  Näin ollen rattaiden mukaan ottaminen on helpompaa. Kääntyvät etupyörät helpottavat liiikkumista kaupoissa/kaupungilla/ahtaammissa paikoissa. Oon ihan rakastunut noihin kääntyviin etupyöriin, joka on ollut ainoa asia jota olen meidän vaunuilta kaivannut. Selkänojan saa täysin makuu asentoon ja ylös  nostettuna Kiiran on siinä helpompi istua kuin vanhoissa vaunuissa. Pyörät ovat selkeästi pienemmät, joten vauhdikkaampaan ja maastolta haasteellisempaan lenkkeilyyn meidän isopyöräiset yhdistelmät ovat ihan nappivalinta.  Täydentävät toisiaan täydellisesti ja molemmille tulee olemaan käyttöä.

IMG_1327

Lisä plussia rattaat saavat isosta säilytyskopasta, juomatelineestä, lukittavista eturenkaista ja kuomusta, joka saa suojaavamman lisäpalan vetoketjun avaamalla. Kiira kiittää mummiaan hieman etukäteen saadusta puolivuotis lahjastaan! 

IMG_1329

IMG_1325

Kesäpäivä x 2

Äsken vielä tappelin tekniikkaa vastaan hermot lähes riekaleina, mutta nyt on taas helppo hymyillä kun yhden napin painalluksella ongelma ratkesi. Piti vaan löytää se oikea nappi, huomennavarmaan tuskailen taas mitä jännniä asetuksia sain kameraan etsiessäni sitä kyseistä nappia, joka muokkaa kuvan koon blogiin sopivaksi.

IMG_20150702_221010

Tänne on vihdoin saapuneet lämpimät ilmat ja fiilis alkaa olla kesäinen. Eilen ja tänään on vietetty toisistaan aika erillaista kesäpäivää. Keskiviikko iltapäivä vierähti kävellessä Turun jokirannassa ja tänään auringosta nautittiin vanhempieni terassilla. Yllätyin täysin miten pirteästi Kiira jaksoi koko päivän touhuta vilttinsä päällä. Meidän muutenkin tyytyväinen tyttö oli tänään erityisen hyvällä ja nauravaisella tuulella. Kyllä raikas ulkoilma tekee hyvää ja siitä päästäänkin nauttimaan oikein kunnolla ensiviikolla muissa maisemissa.

IMG_20150702_221154

Lähdetään sunnuntai ja maanantain välisenä yönä ajamaan kohti pohjoista. Pysähdytään mammani luona Oulussa ja siitä jatketaan vielä matkaa vähän Isosyötteelle jossa meitä odottaa vuokrattu mökki! Jännää mennä ihan vieraiseen paikkaan ja maisemiin. Tullaan varmasti ulkoilemaan ja grillaamaan paljon sekä ainakin yritetään veneillä ja kalastaa.  Toivottavasti uskallan myös heittää talviturkin menemään ja nähdään poroja. 

IMG_20150702_221057

Täytyy myöntää että innostuksen lisäksi jännittää, paljon! Suurinta jännitystä aiheuttaa Kiiran jaksaminen pitkään autossa sekä hänen nukkuminen vieraassa paikassa… Mutta jollei koita, ei voita★ Mitään valmisteluita ei olla muutamien varusteiden hankinnan lisäksi tehty, joten tälläinen listaihminen on varmasti aika hukassa sunnuntaina! Saa nähdä miten saadaan kaikki mahtumaan ja mitä kaikkea unohtuu.  Taidan kuitenkin unohtaa nyt liian spontaaniuden ja alkaa kirjoittamaan listoja reissua varten. Pyrin reissun aikana olemaan somessa mahdollisimman vähän,  mutta ajastan blogiin pari postausta valmiiksi. Ihanaa ja kesäistä viikonloppua. 

IMG_20150702_221234