Rento ote vai tiukat rutiinit?

Äitejä, isiä ja kasvatustapoja on erillaisia. Osa haluaa hanskata arjen tiukoilla rutiineilla ja joku hieman rennommalla otteella. Muttamyös vauvoja ja lapsia on erillaisia kuten aikuisiakin ihmisiä. Aina ei vanhempien ennalta suunniteltu toimintatapa olekkaan se joka toimii juuri oman lapsen kanssa. Vaikka lapsi mielletään jonkin teorian mukaan ”tyhjäksi tauluksi”, jota ensin vanhemmat kehittävät ja myöhemmin ympäristö,  kokemukset ja lapsi itse, on miellestäni tärkeää kuunnella vauvan omaa tahtoa.

IMG_0994

Jotkut vauvat haluavat yöunille jo alkuillasta, jotkut myöhemmin. Monissa vauvan rytmiä käsittelevissä artikkeleissa mainotetaan tarkkoja aikoja ja rutiineja. Allekirjoitan itse ohjeen hieman kevennetysti. Kannatan rutiineja sekä aikatauluja ja uskon niiden tuovan vauvalle turvaa ja apua päivän kulun hahmottamiseen, mutta mielestäni ei ole tarpeellista pelata minuutti aikataululla. Toki joillekkin se sopii ja varmasti meilläkin pelin henki muuttuu kun Kiira menee päivähoitoon ja samalla omakin arki muuttuu hektisemmäksi.

Kiira nukkuu päivän aikana keskimäärin kolmet päiväunet, jotka kestävät puolesta tunnista kahteen tuntiin. Kiira ei laiteta päikkäreille tiettyyn kello aikaan tai herätetä tietyn ajan kuluttua vaan kuunnellaan lasta ja hänen tarpeitaan. Yöunille Kiira menee tällä hetkellä klo 21:30-23 riippuen päivän touhuista, päiväunista ja ruokailuista.

IMG_0995

Tekstin tarkoitus oli kertoaa meidän tavoista kuitenkin tuomitsematta muiden tapoja.  Olisi mielenkiintoista kuulla kommmentein mitä mieltä muut on ja miten teillä noudatetaan päivärytmiä?

Pitkästä aikaa

Viime postauksesta onkin vierähtänyt jo tovi! Pieni tauko venähtikin suunniteltua pidemmäksi kun aika tuntuu kuluvan niin nopeasti (ja parhaat päivänsä nähnyt tietokone toimii niin hitaasti). Joskus täytyy ottaa jopa omiin harrastuksiin etäisyyttä,  jotta jaksaa innostua. Mutta täällä ollaan taas ja tarkoitus olisi pysyäkkin.

IMG_0955

Nyt asiaan eli meidän kuulumisiin. Kiira kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia. Hetki sitten vielä leluja vain katseltiin ja leikkimatolla vain pötköteltiin,  mutta nyt leluihin tartutaan, heilutellaan ja vähän maistellaankin. Käsiä ja jalkoja heilutellaan ja kurotellaan kohti korkeuksia. Vielä ei olla käännytty itse mahalleen, mutta sen verran kovasti liikutaan että eiköhän pian ole senkin aika!

Täällä on ilmat lämmenneet ihanasti ja aurinko jaksaa paistaa jo useampina päivinä, joten ihan ymmärrettävää että tekee mieli ulkoillakkin enemmän. Kiira on päättänyt ryhtyä jo niin isoksi tytöksi että vaunuista on täytynyt ottaa koppa pois, jotta hänet saa hieman pystympään asentoon.

Kiira nukkuu parhaillaan päivän toisia päikkäreitä ja taidan itsekkin mennä hieman keräämään voimia. Mukavaa viikko kaikille!

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille 365 kertaa!

Myöhästyneet onnittelut kaikille äideille ja tuleville äideille. Muistakaa että vaikka äitien ja isien päivää vietetään vain kerran vuodessa on äitiys ja isyys arvokasta työtä jokainen päivä. Ei pidä odottaa vuotta että ensi kerran kiittää itseään, kumppaniaan tai omia vanhempia huolen pidosta ja horjumattomasta rakkaudesta lasta kohtaan! Osta itsellesi jo ensi kuussa uudet äitienpäivä ruusut tai kerro vanhemmillesi arvostavasi heidän tekojaan.

kiira-6

Me äiditkin olemme vain ihmisiä. Teemme virheitä, olemme väsyneitä, emme muista kaikkien lastenlaulujen sanoja ja joskus kirosanakin lipsahtaa ketun sijasta potkaistaessa varpaat imuriin jonka itse jätimme leviäksi.  Hyvän äidin ei tarvitse tehdä supertekoja päivittäin, vain joskus.

IMG_0947

Joskus tunnen syyllisyyttä siitä kuinka paljon nautin hiljaisista päiväuni hetkistä tai virkistyn lenkkeilystä ilman vaunuja. Joskus täytyy saada omaa aikaa ja saada molemmat kädet ja koko huomio omiin asioihin. Se ei silti huononna minua. Paino hartioilta keveni merkittävästi tämän oivallettuani ja myönnettyäni ensin Villelle ja nyt teille. Hyvää äitienpäivää vielä kerran jokaiselle äidille, joka joskus polttaa ruuan pohjaaan, ei silitä kaikkia pyykkejä tai selaa muotiblogeja vauvankasvatus oppaiden sijaan!

Superdieetti

Maanantaina alkoi se jota olen jo useamman viikon odottanut! Nimittäin fitfrmin 6 viikon Superdieetti. Kuuden viikon ajan noudatan fitfarmin suunnittelemaa ruoka- ja liikuntaohjelmaa. Valmennuksen sisällöstä en saa kertoa enempää, mutta mitään rakettitiedettä se ei ole. Tarkkojen ohjeiden noudattaminen on vain se juttu joka toimii minulla parhaiten. 

Liikunta ohjelma sisältää aerobista liikunta ja lihaskuntotreenejä. Salin lisäksi treenejä on mahdollista suorittaa myös kotona. Ruokailu on tarkkaa punnitsemista, mutta nälkä ei ole päässyt yllättämään ensimmäisten kahden päivän aikana. Vaikka Superdieetti nettivalmennus on jo alkanut on siihen mahdollisuus silti osallistua vielä 17.5 mennessä, joten jos yhtään asia mietityttää kannattaa käydä tutustumassa valmennukseen fitfarmin nettisivuilla. 

Maanantaina olin salilla hieman hukassa uuden ohjelman kanssa, mutta tiistaina treeni sujui jo paremmin. Tavoitteeni on noudattaa ohjeita pilkun tarkkaa ja saavuttaa mahdollisimman hyvät tulokset. Kerron vähän matkan varreltakin miten sujuu, mutta tavoitteista ja tuloksista kerron enemmän kuuden viikon kuluttua! 

Kerhopäivä

Eilen meillä oli Kiiran kanssa ensimmäinen kerhopäivä Kiira nukkahti päikkäreille sopivasti puolilta päivin ja iltapäivästä suunnattiin kerhoon Raision seurakuntatalolle Kullannuput-ryhmään. Kullannuput on Raision seurakunnan järjestämä kerho alle 1 vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmille.

Kerho alkoi rukouksella ja alkulaululla johon lapset saivat osallistua helistimiä heiluttaen, joka muutamalla eksyi välitttömästi suuhun. Isommat lapset osasivat jo taitavasti soittaa ja tanssia mukana, mutta Kiira keskittyi muiden touhujen seurailuun, Joka kerralla kerhossa on jotain suunniteltua ohjelmaa tai aihe leikin ja vapaan keskustelun lisäksi. Tällä kertaa ohjelmana oli äitienpäiväkorttien askartelua. Jokainen lapsi sai painaa käden tai jalan kuvan pahvista leikattuun paitaan. Me oltiin painettu jo sunnuntaina kotona jalan kuvia, joten päätin yrittää käden painamistä tällä kertaa. Muutaman yrityksen ja maalisen äidin ja lapsen jälkeen saatiin jopa kättä muistuttavia tuloksia!

IMG_0943

Olen vähän jännittänyt kerhoon menemistä ja siksi sinne mentiin vasta nyt. Puolitoista tuntia kului kuitenkin nopeasti ja meillä taisi molemmilla olla mukavaa. Kiira jutteli ja hymyili muille vauvoille ja minä pääsin tutustumaan muihin äiteihin. Harmi että kerhoa on ennen kesätaukoa enään vain kaksi kertaa, mutta osallistutaan myös silloin ja jatketaan syksyllä.