Vauvakirjojen parissa

Hei pieni! Vihdoin olen saanut käsiini vauvakirjoja ja lukenut mm. raskauteen, synnytykseen ja vauvanhoitoon liittyviä tekstejä. Oma sosikkini on Suomalainen vauvakirja. Pdän myös Liberon Raskaana (Raskaus, synytys ja uusi perhe) -teoksesta. Suomalainen vauvakirja tarjoaa täkäläisen näkökulman ja Liberon kirja Raskaana pohjoismaisen näkökulman vauva-asioihin.Löysin näiden kirjojen avulla hyödyllisen linkin lantionpohjan lihasten kehittämiseen. Se löytyi Tenan sivuilta: http://www.corewellness.fi/

Neuvolassa 31.12.14 kyseltiin jo synnytyspeloista, vauvatarvikehankinnoista jne. Tunsimme molemmat olomme valmistautumattomiksi, kun tuntui siltä, että synnytystä en ole erityiseti edes pohtinut, vauvatarvikkeita emme ole hankkineet emmekä muutenkaan vauva-asioilla hössänneet. Tunsin itseni jopa lohduttoman avuttomaksi joulun jälkeisissä alennusmyynneissä vauvatarvikehyllyjen välissä.

Neuvolassa todettiin, että hemoglobiini on laskenut 112:een, mutta lisärautaa ei ole tarvesta nauttia vielä. Paino on noussut suorastaan ihanteellisesti. Sf-mitta on pysynyt nyt maltillisena. Verenpaineet ovat aina olleet matalat.  Syke on luonnollisesti hieman koholla.

Neuvolan terveydenhoitajan kansa käymämme keskustelun jälkeen keskustelimme tulevan isän kanssa tarvittavista vauvatarvikkeista. Ja tästä keskustelusta rohkaistuneena avasin siskoni kanssa keskustelun lastentarvikkeista. Ja sieltähän tärkeimmät ensitarvikkeet kuulemma saadaan: vanna, turvakaukalo ja vaunut. Sisareni ja hänen miehensä lupasivat tehdä tarkempaa vauvatarvikeinventaaria kotonaan.

Mukavasti pyöristynyt vatsani saa ihmiset arvailemaan lapsen sukupuolta. Vauvan sykkeistä ystäväni päätteli lapsen olevan tyttö. Ja sisarestani vaan tuntuu siltä, että tulossa on tyttö. Itse emme vaivaa päätä  vauvan sukupuolella. Vauvan terveys on niin paljon tärkeämpi asia.

 

Liikuntakeskusarkeni päättyy 1.2.15, sillä olen siirtämässä oikeuteni vuodeksi tai puoleksitoista toiselle henkilölle. Itse keskityn äiti-vauvavuorovaikutukseen ja -liikuntaan.