Usein kysyttyä

Yleisimmät kysymykset ja ongelmatilanteet

Salasanan vaihto

Jos salasanasi on unohtunut, voit vaihtaa sen etusivun ”Unohtuiko salasana”-linkistä. Saat sähköpostiosoitteeseesi tilapäisen ja kertakäyttöisen vahvistuskoodin, joka pitää syöttää selaimessa samassa dialogissa, jossa annoit sähköpostiosoitteesi. Tämän jälkeen pääset määrittelemään haluamasi uuden salasanan.Tarkempi ohje salasanan vaihdosta (PDF)

Käyttäjätunnuksen / sähköpostiosoitteen vaihto

Voit vaihtaa kirjautumisessa ja sähköpostiviestinnässä käytettävää käyttäjätunnusta kirjauduttuasi palveluun Omat tiedot osiosta. Tunnuksen on oltava oikea sähköpostiosoite. Tunnuksen vaihdon jälkeen lähetämme sinulle varmistusviestin, jotta voit varmistaa viestien perilletulon. Jos et saa varmistusviestiä, tarkista että sähköpostiosoite on oikein ja että sähköposti ei päätynyt roskapostiin.

Mitä eroa on iPana Äitiys-palvelulla ja sähköisellä web-esitietolomakkeella?

iPana Äitiys on uusi kaikille raskaana oleville äideille suunnattu palvelu ja sähköinen esitietolomake yksi osa tätä palvelua. Jos olet saanut käyttäjätunnukseksesi sähköpostiosoitteesi, on sinulla käytössä iPana Äitiys -palvelu ja sen esitietolomake sekä muut palvelut, kuten raskauspäiväkirja, keskustelupalsta, jne. Neuvolassasi voi olla myös käytössä palvelusta löytyvät kotimittaukset, kyselyt, viestit, sekä sähköinen äitiyskortti. Neuvolan käyttämät palvelut vaihtelevat alueittain.iPana Äitiys-palvelussa tiedot omistaa (tuleva) äiti itse ja tiedot säilyvät siellä raskaudesta toiseen. Sinne tulee myös sairaalasta mm. synnytyksen tiedot ja lapsen tiedot sairaalasta poistumisen jälkeen.

iPana Äitiys-palvelun rinnalla on käytössä vielä vuonna 2017 käytöstä poistuva iPana web-esitiedot sähköinen esitietolomake. Tämä web-esitiedot palvelu sisältää vain synnyttäjän esitiedot synnytyssairaalaa varten. Jos käyttäjätunnuksesi on henkilötunnus, on käytössä tämä palvelu. Web-esitietolomake on kertakäyttöinen ja raskauskohtainen palvelu, tiedot häviävät sieltä raskauden päätyttyä.

Yhteydenotto

iPana Äitiys -palveluun liittyvissä ongelmatilanteissa olkaa ensisijaisesti yhteydessä neuvolanne henkilökuntaan.

Tietoturva

Kenellä on oikeus nähdä iPana Äitiys-palveluun kirjatut tiedot?

iPana Äitiys-palveluun rekisteröitynyt käyttäjä omistaa itse kaikki palveluun tallentamansa tiedot. Jos olet itse rekisteröitynyt palveluun, kukaan muu ei näe täyttämiäsi tietoja.Jos neuvolasi käyttää myös iPana Äitiys-palvelua, voit antaa tällöin suostumuksen heille liittää tietosi neuvolan näkymään. Tällöin hoitohenkilökunta näkee täyttämäsi tiedot suoraan palvelun kautta. Näet myös itse neuvolassa ja sikiöseulonnassa kirjatut, raskauteesi liittyvät  tiedot äitiyskortillasi. Tiedot näkyvät eri värikoodeilla riippuen siitä, kuka ne on palveluun kirjannut.

Miten turvallinen iPana Äitiys-palvelu on?

iPana Äitiys-palvelua käytetään aina salatun SSL-yhteyden läpi. Tämän voi tarkistaa selaimessa klikkaamalla osoiterivillä näkyvää pientä lukon kuvaa. Palveluntarjoajan luotettavuuden määrittelevän SSL-sertifikaatin on myöntänyt Let's Encrypt.iPana Äitiys-palvelu on toteutettu Suomessa OMDA Finland Oy:n toimesta. Kaikki palveluun tallennettuja tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja ne on suojattu asianmukaisesti ulkopuolisilta palomuureilla ja muilla teknisillä suojakeinoilla. Mitään tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille ilman asiakkaiden antamaa lupaa.

Palvelun tietoja säilytetään pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa suomalaisen konesaliyrityksen palvelinkeskuksessa. Toteutusratkaisuihin liittyvä tietoturva on auditoitu ja todettu turvalliseksi Louhi Securityn toimesta.

Lue lisää Tietosuojaseloste.

Tekninen toteutus

Millä laitteilla ja selaimilla iPana Äitiys toimii?

Voit käyttää iPana Äitiys-palvelua kaikilla uudemmilla selaimilla ja myös tabletilla tai älypuhelimella. Suositellut selaimet ovat Firefox, Google Chrome ja Internet Explorer 9 tai uudempi.Huom! iPana Äitiys ei toimi Applen Safari-selaimessa, jos sitä käytetään Private browsing (yksityinen selaus)-tilassa. Tämä koskee sekä iPadia, iPhonea ja Macbook-tietokoneita. Muiden selaimien yksityinen selaus-tila ja Safari tavallisessa käyttötilassa ovat tuettuja.