iPana Äitiys – sähköinen äitiyskortti on suunniteltu selkeyttämään odottavan äidin ja terveydenhuollon ammattilaisten välistä asiointia. Sähköiseen palveluun kerran kirjattu tieto päivittyy samalla kaikkien asianosaisten käyttöön – neuvolasta synnytyssairaalaan asti.

Neuvolan kirjautuminen

Neuvolan työntekijät kirjautuvat sähköiselle äitiyskortille osoitteessa https://www.ipana.fi/neuvola

Keventää kustannuksia

Perinteiseen pahviseen äitiyskorttiin verrattuna iPana äitiyskortti tehostaa neuvolan työprosessia, sillä esimerkiksi kotona tehdyt verenpaine ja verensokeri mittaustulokset tallentuvat myös neuvolan tietoon. Näin on mahdollista lyhentää neuvolakäyntiin kuluvaa aikaa, mikä tarkoittaa kustannussäästöjä.

Hinnaltaan pienokainen

iPana Äitiys -palvelu toimii pilvipalvelussa, joten sen käyttämiseen ei tarvita laite- tai ohjelmistoinvestointeja. iPana Äitiys -palvelun omat kustannukset ovat n. 1% raskauden tai synnytyksen kunnalle aiheuttamista kuluista.

Äidit odottavat neuvolalta sähköisen äitiyskortin käyttövalmiutta

Odottava äidit ovat tottuneet hyödyntämään sähköistä viestintää. Raskaana oleva päätyy mielellään sähköiseen äitiyskorttiin, vaikka hänen oma neuvolansa ei sitä vielä edes käyttäisi. Äiti voi liittää sähköiseen äitiyskorttiin myös kuvia ja odotusajan päiväkirjamerkintöjä ja välittää niitä haluamilleen läheisille.


Marjaana_VaasaMarjaana, terveydenhoitaja, Vaasa

iPana Äitiys -palvelu on saanut paljon positiivista palautetta ammattilaisilta. Marjaana Carlssonilta Ristinummen äitiysneuvolasta kertoo käyttökokemuksista Vaasan koekäytön ajalta seuraavasti: ”Yksi parhaista ominaisuuksista äitiyskortti-palvelussa on suora viestintä osio äideille. Huolestuneiden äitien soittoja tulee nykyään huomattavasti vähemmän kuin aiemmin. Äidit ovat tottuneet lähettämään kysymykset viestit-osion kautta ja minä voin paremmin itse suunnitella päivän kulkua, kun työnteko ei keskeydy useisiin puhelinsoittoihin. Kysymykset ovat yleensä pieniä huolenaiheita esim Voinko syödä jotain tiettyä ruokaa? Monesti on käytännössä helpompi kirjoittaa viesti kuin lähteä soittamaan äidille tiettynä puolen tunnin soittoaikana!”

 


Riitta, terveydenhoitaja, Tampere

NeuvolantatiiPana -sähköinen äitiyskortti helpottaa tiedonsiirtoa tosi paljon. Verensokerin ja verenpaineen kotimittausten tulokset tulevat automaattisesti meille. Neuvolan työtaakkaa vähentää kortin mahdollistama esitietojen täyttö netissä. Moni asiakas on saanut vastauksen probleemiinsa kortin Usein kysyttyä -osiosta. Odottavat äidit jakavat tuntojaan Facebookissa ja iPana-kortin päiväkirja on etu siltäkin kantilta.