Suosittu esitietopalvelu uudistui

iPana esitietopalvelun kautta syntyy jo kolmannes suomen lapsista. Kaikki iPana-järjestelmää synnytyksissä käyttävien alueiden kunnat ovat ottaneet iPana-esitiedot käyttöön alueellisesti ja jopa 98% äideistä alueilla käyttää iPana esitietopalvelua. Nyt suuren suosion saavuttanut palvelu on uudistunut täysin reaaliaikaiseksi. Samalla jo vuosia hyvin palvellut www-käyttöliittymä on uudistettu uusimpaan teknologiaan ja mobiilimaailmaan saumattomasti istuvaksi sekä hyvin intuitiiviseksi käyttää.

Esitiedot ovat nyt täysin reaaliaikaiset siten että äiti, neuvola ja synnytyssairaala voivat päivittää tietoja raskauden alusta loppuun saakka ilman rajoituksia. Esitiedot on vapautettu paperiajalta periytyneestä lomake-rajoitteesta jossa kansalainen ja neuvola täyttävät esitietolomakkeen tiettynä ajan hetkenä ja lähettävät edelleen sairaalaan. Tieto siirtyy nyt automaattisesti synnytyssairaalan ja äitiyspolin järjestelmiin ja takaisin kortille äidin asioidessa eri paikoissa.

Uusi Esitietopalvelu on myös uusien THL-syntymärekisteritietojen mukainen ja parhaillaan alkavista raskauksista kerätään jo tietoja synnytyksen jälkeen vuoden 2017 alusta lähtevät THL:ään uusien vaatimusten mukaisina.

Esitietopalvelu on nyt osa iPana-äitiys palvelua ja on helposti laajennettavissa muilla kansalaisen toimintaan digitalisaation keinoin integroivilla palveluilla kuten sähköisellä äitiyskortilla, kotimittauksilla, etäasioinnilla ja neuvolan auditeilla.