Huikaisevan kauniita hetkiä!

Hei Pieni!

Kevätaurinko saa kaiken näyttämään huikaisevan kauniilta. Jopa minun ison mahan. Aamupakkanen värittää aurinkopensseliä käyttäen taivaan upeaksi. Linnut laulavat sydämensä kyllyydestä jo aamukuudelta.  Ja hyvin nukutun yön jälkeen jaksaa nauttia kaikesta.

Eilen oli viimeiisn neuvolakäynti (12.3. klo 8). Olemme aamuaikaisia, joten varaan neuvolan aina niin aikaisin kuin mahdollista. Siitä se päivä hyrähtää käyntiin. Sain positiivista palautetta neuvolasta: hemoglobiinit kunnossa koko raskauden ajan, en tarvinnut napapiikiä, ei ole ollut selkä- tai lantiokipuja (kopkop maalaamaton puu), ei ongelmia sokerin, maksa- tai muiden arvojen kanssa.  Olen edelleen energinen ja hyvinvoiva. Liikunnan yhteydessä supistelua ilmenee, joten enpä kovin paljon pysty treenaamaan painojen kanssa enää. Kyykkääminen ilman painoja tai mikä tahansa huhkiminen saavat aikaan kivuliaita vihlaisuja. Synnytyssairaalaan pitää varata aika ma 16.3., jollei viikonlopun aikana ole tapahtunut mitään. luultavasti keskiviikkona 18.3. menen sitten yliaikaistutkintaan. Ja synnytys käynnistetään viimeistään 20.3., siis viikon kuluttua. Huikaisevan jännittävää tämäkin.

Neuvolan lisäksi raskausasiaa käsiteltiin Yle Puheellakin. Kaisa Jaakkola on hormonaalista toimintaa käsittelevien kirjojensa lisäksi julkaissut Reipas, rakas raskaus -kirjan, johon voisi tutustua. Tosin kuunneltuani Jaakkolaa, voin todeta, että hyvinvointini perustuu pitkälti samoihin asioihin kuin hänenkin. Myös aajtusmaailmani itsestä ja vauvasta huolehtimisen osaltakin osuvat kohdilleen Jaakkolan kanssa: http://ohjelmaopas.yle.fi/1-2706276

Aamupäivällä juttelin Ipana-palvelun Maria Lipsosen kanssa Emotion Trackerin käyttöönotosta. Tämäkin omien tunteiden tarkkailuun ja käsittelyyn tarkoitettu apuväline innostaa minua. Olen lupautunut tämän palvelun koekäyttäjäksi ja kommentoijaksi. Totta vieköön on sanottava, että ajoitus on mitä parhain.  Neljän viikon seurantajakso sattuu otolliseen aikaan: raskauden loppuun ja äitiyden alkuun, jolloin hormonit jylläävät taatusti kehossa voimallisimmin.

 

Superviikonlopun aloittavat tätini syntymäpäivät ja serkkuni nimipäivät. Sunnuntaina on anopin ja siskoni syntymäpäivät ja maaanantaina on mieheni syntymäpäivä ja  siskon miehen nimipäivä. Seuraava viikkojatkuu siten, että on vielä serkkuni syntymäpäivä tiistaina. Hei Pieni, sinun syntymäpäiväksi olen ennakoinut  lauantaita, joka olisi oiva jatkumo juhlaputkeen. Mutta jokaisesta hetkestä pitää osata nauttia, sillä tämä voi olla elämäni ainutkertainen tilaisuus tuntea liikkeitä ja potkuja kohdussa, supistukset ja tämän odotuksen ihmeen. Se tietenkin muuttuu syntymän ihmeeksi ja pieneksi ihmeeksi.

 

Siispä hyvää ja aurinkoista viikonloppua!

 

Toukkapussi valmisuu vähitellen. Toivottavasti ehdin kutoa sen juuri parahiksi valmiiksi. Ja uskon sen olevan hyödyllinen.