Muutkin sen jo huomaa

Ajatella, että raskaus on edennyt jo viikolle 19. Ja vasta kaksi henkilöä on rohjennut kysäistä, että olenko raskaana. Ei se kovin pahasti siis vieläkään näy. Vai osaanko vain peitellä? Ovatko työkaverit sen verran hienovaraisia, etteivät tohdi kysyä? Voihan olla niinkin, että työpailkalla kiinnitetään huomiota ns. olennaiseen eli työhön.  Kuulopuheiden mukaan työpaikallani on ainakin 3 jäämässä vuodenvaihteen jälkeen äitiyslomalle (kaksi vuodenvaihteen tienoilla ja meikäläinen sitten helmikuussa).

Hauska on havaita se, miten nämä rohkeat ja aktiiviset havainnoijat kysyivät hyvin mielenkiintoinen ilme kasvoillaan raskausasiaa. Toinen henkilöistä epäröi selvästi ja oli pyörtää kysymyksensä, mutta kannustin häntä kuitenkin kysymään. Eihän mulla sellaisia asioita ole, joista en voisi jutella.

Närästys on vahva seuralainen, mutta sen kanssa pärjäillään jotenkuten, kun käytän maitohappobakteerivalmisteita aamuin ja illoin. Mulla on tämä vaihtoehto näistä käytössä (100 kpl: http://www.apteekkituotteet.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Eura/Products/06430020730771/SubProducts/6430020730771).

Vettä ja maitoa kuluu edelleen runsaasti. Mieliteot eivät ole tehneet mitään ihmetulemista elämääni. Enkä voi kyllä väittää, että ruokahaluni olisivät mitenkään lisääntyneet. Mutta tärkeintä on, ettei ole paha olo. Eikä se kuuluisikaan tässä vaiheessa ’taudin kuvaan’.. Olisin huolissani, jos olisi paha olo.

Neuvolasta suositeltiin influenssarokotusta, mutten ole vielä päässyt lopputulemaan siitä, olisiko rokotus järkevä vai ei. Marraskuun alkuun asti on aikaa pohtia asiaa.

Niin, odotan, hei pieni, malttamattomasti sinun liikkeittesi tuntemista, voimistumista ja tietenkin niiden synnyttämiä fiiliksiä. Enkä voi kieltää sitä, ettenkö odottaisi malttamattomasti sitä, että pääsemme lokakuun loppupuolella rakenneultraan. Emme halua tietää sukupuoltasi, mutta haluamme nähdä, miten olet kehittynyt, miten temuat ja miltä näytät viikolla 21. Uskomattomalta tuntuu se, että kun suunnilleen samanmoinen matka kuljetaan eteenpäin, oletkin ehkä jo tässä maailmassa.