Playoffs 2016

Shl Playoff pelit ovat pyörähtäneet käyntiin. Lakers selvisi pleijareihin mukaan suoraan, vaikka säälipelitkään eivät olleet kaukana. Vastaan he saivat heti ensimmäisellä kierroksella Linköpingin. Vastustaja oli heti parempi 2-0 voitoin, mutta Lakers sai paremman vaihteen päälle ja voitti 2 seuraavaa peliä. Otteluvoitot on näin ollen 2-2 ja tänään jännätään taas, kun vieraspelistä toivotaan arvokasta voittoa. Tässä sarjassa voittoja tarvitaan 4. Pidetään peukut pystyssä pojille, että voitto tästä sarjasta tulee Växjöhön.

pleijarit

Täällä Playoff henkeä hengittää taas koko kaupunki. Oransseja lippuja näkyy ovissa ja ikkunoissa, sekä väriä on nähtävillä myös yleisien teiden varsilla sekä kauppojen ikkunoissa. Ensimmäiseen kotipeliin jokaiselle kannattajalle oli jaettu oranssi t-
paita ja pelin käynnistyessä halli näytti todella hienolta loistaen kotijoukkueen varisenä.

Meillä Oliver kasvaa koko ajan hurjasti, ehkä pituus kasvu on hidastunut, mutta sanoja alkaa tulla jo paljon ja asiaakin olisi välillä enemmän kuin jaksattaisiin kuunnella. Päiväkodin ohjaajien mukaan myös ruotsin kieli on siellä päässyt valloilleen. Eli saattaahan se olla, että kotonakin sitä kuulee, mutta onneksi emme sitä niin hyvin vielä ymmärrä. Saa pikisoltsukku herra yksin höpötellä ruotsiksi.

Uusia leluja on myös hommattu Oltsulle ja iskäkin kerkiää pelipäivien välissä leikkiä poitsun kanssa. Ikean reissulta mukaan tarttui uusi keittiö, tuolit ja pöytä sekä paljon jo leikeissä ollut junarata. Pääsiäisen kunniaksi askartelimme virpomisvitspääsoja ja ostimme suklaamunia sekä hieman keltaista sisustukseen. Ystävämme tekevät saman
laisen reissun kuin viime vuonna, ajavat automme tänne meille Ruotsiin ja lähtevät lentämällä takaisin. Saamme sitten kauden jälkeen pakata auton taas täyteen tavaraa ja lähteä köröttelemään kohti koti Suomea, Kuopiota. Viikonlopuna suunnitelmissa on pelien katselua, ruokailua, hyvää seuraa sekä lapsille suunniteltu pääsiäispupun suklaamunien etsintä suunnistus. Saa nähä löytyvätkö kaikki suklaamunat piilosta.

Täällä kevät on jo pitkällä, aurinko on paistanut harvase päivä. Vielä on hieman tuulisia päiviä, mistä johtuen ollaan oltu taas hieman flunssan kourissa, vuorotellen minä ja Oliver. Mutta eiköhän se ilma ala kohta lämpiämään jo kunnolla. Ainakin pääsiäiseksi sääkartta lupailee jo +12 astetta ja aurinkoa. En malta odottaa.

Näihin kuviin ja tunnelmiin ihanaa pääsiäistä kaikille !

Going with the hockey flow, Heidi & Oliver

äitioltsu

otlsulasit

Flunssaa flunssan perään..

Talvi teki kepposet täällä Ruotsissa. Ennen joulua Oliver sairastui todella pahaan flunssaan, sitten minä, sitten Kisu ja viimeisimmäksi minun isä joka tuli vierailulle tänne meille. Flunssa aalto senkun vain kiersi talossamme ja vuoron perään olimme petipotilaina. Ukin lähdettyä takaisin kotiin tammikuun alussa kierre vaan jatkui. Minusta tauti ei meinannut millään lähteä pois ja Oliverikin tuli uudestaan niin kipeäksi, että jouduimme käymään sairaalassa henkittelemässä lisähappea kuin pienen herran keuhkot olivat aivan taudin kourassa. Senpä takia aika hiljaiseloa tällä kirjoittelu rintamalla on nyt ollut.

Toivottavasti nyt alkaisi tauti hellittämään, koska kevätkin on jo tuloillaan. Täällä saimme kokea varmasti kylmimmän talven Växjön historiassa. Viime vuonna talvi kestikin sen noin 2 viikkoa, lunta tuli ja meni, muttei jäänyt pysyäkseen. Tänä vuonna kävimme pulkkamäkeä harvase päivä ja pakkastakin oli melkein 20 astetta. Ei tietenkään pidä valittaa, koska koti Suomessa kelit olivat hieman kylmemmät, mutta täällä ei siihen olla totuttu ollenkaan. Viime viikolla kävimme vielä pulkkamäessä, mutta tämän viikon vesisateiden ja lämpötilan takia ei enää lumiukkoja paljon rakennella. Nurmi jo vihertää ja kohta varmaan golfkentätkin avautuvat. Se siitä talvesta. Mutta aivan ihana oli saada lunta tänne ja nähdä miten paljon Oliver nautti ulkona temmeltämisestä. Häävalmistelutkin ovat jo hyvässä vaiheessa. Mitä nyt kutsukorttien suunnittelussa meni kuukausi enemmän mitä olin kuvitellut. Mutta siitäkin selvittiin. Posti lähtee ensi viikolla matkaan ja apua, pitää vaan todeta, että aika kuluu kuin siivillä. Ei enää kauaa kun kirkon kellot soivat.

Muutaman päivän päästä saamme taas vieraiden kylään koti Kuopiosta. Ystävämme lähtevät matkaan perjantaina ja viettävät yön yli laivalla. SItten launtaina matkaavat kohti Växjötä ja illalla yhdessä ajamme vielä kohti Rökleä, tsemppaamaan Lakersin voittoon. Viikko vierähtää varmasti nopeasti Oliverin kanssa leikkien ja kaupunkia kierrellessä. Ystävämme kerkeävät nähdä 2 kotipeliä, kun vastaan luistelee viime vuoden finaalivastustaja Skellefteå sekä Färjestad.

Laittelen kuvia teille seuraavassa kirjoituksessa. Nyt unta palloon, jotta jaksaa aamulla pirteänä siivota kämpän kuntoon.

Kevättä odotellen, Heidi & Oliver

Joulu tekee tuloaan.

Taas on aikaa vierähtänyt kauan. Liian kauan. Niin paljon on muistettavaa ja tekemistä, etten tiedä edes millainen päivän arkirytmi minulla on. Jalkapallokausi saatiin päätökseen muutama viikko sitten ja harjoituksissa päästään tositoimiin taas joulukuussa. Avoimen yliopiston kurssit sekä tulevan kesän hääsuunnitelmat ovat vieneet kaiken mahdollisen aikani ja päälimmäisenä ajanvietteenä tietenkin pikku herra Oliver. Hallilla ollaan vierailtu joka viikko erilaisia leikkejä siellä pelaten sekä juhliakin on väliin mahtunut. Viime vuoden tapaan järjestimme lapsille halloween juhlat. Lapset olivat pukeutuneet ja maistelimme erilaisia herkkuja, joita jokainen perhe oli askarrelut.

IMG_5350Kisu pääsi maajokkueeIMG_5329n mukaan, joten onneksemme saimme hyvän syyn lähteä pistäytymään Suomessa. Pikavisiitille kylläkin.Muutaman päivän vietimme Kuopiossa ja pidennetyn viikonlopun olimme Helsingissä, seuraten iskän pelejä. Kuopion reissulta mukaan tarttui muutama tuliainen, paljon naurua, lisää ihania muistoja, mutta myös kyyneleitä. Iso ikävä jäi varmasti Oltsulle ukkeja ja mummoja kohtaan, samoin äidillä. On se vaan niin iso rikkaus omistaa niin ihanat isovanhemmat. Molempien.  Kuopion reissulla saimme leikkiä paljon ja nähdä uusia puistoja ja leikkipaikkoja, jotka varmasti olivat Oliverin mieleen. Helsingissä tekemistä myös riitti pelien lisäksi. Onhan se hotellielämä aina sitä samaa, mutta onneksi aika ei käynyt pitkäksi. Nähtiin myös siellä paljon tuttavia lounaiden ja kahvittelujen merkeissä. Ensi kerralla Oliver onkin jo sen verran isompi, että löydetään tekemistä varmaan taas eri tavalla.

IMG_5393

Oliver on aika vauhti veikko. Hetkeäkään ei herra malta olla paikallaan, saati pelaamatta. Sisällä tai ulkona, sataa tai paistaa on herralla oltava pelit käynnissä. Ja oma seura on parasta. Kunhan on jotain mitä lätkiä. Muutaman kerran olemme käyneet paikallisessa Hop lopissa, eikä Oltsua meinaa saada pois sieltä. Haluaa kovasti seurata isompia lapsia ja kaikki isoimmatkin liukumäet on käytävä läpi ja äitinhän pitää tietty mennä perässä. Yksi päivä aloin miettimään, miten nopeasti aika tosiaan kuluu. Vastahan Oliver oli niin pieni vauva, olohuoneen lattialla yritti kovasti kiemurrella eteenpäin, mutta ei päässyt mihinkään vaikka silloinkin olisi varmasti vauhtia ollut yllin kyllin. Nyt hän mennä viilettää, juosten suurimman osan ajasta, matkii sanoja ja on ylpeä kun saa auttaa äitiä niin keittiössä kuin siivoamisessakin. Voi meidän pientä isoa miestä.

Lakersin pelit pienen alkukankeuden jälkeen ovat käynnistyneet hyvin. Voittoja tulee voiton perään. Kisukin on tehnyt paljon pisteitä ja tainnut muutaman pelin ratkaistakin. Toivotaan, että tahti pysyy samana loppuun saakka. Illat hämärtyy entisestään ja kelitkin ovat muuttuneet hiemaIMG_5335IMG_5400n koleimmiksi. Mutta silti päivisin nurmi vielä vihertää ja golfkelitkin jatkuvat. Mutta silti on ihana iltaisin laitella kynttilöitä palamaan ja nauttia syksyn pimeydestä. Vaikka pelkäänkin jonkun verran pimeää, aina olen pelännyt, silti siinä on vaan jotain niin salaperäistä ja kiehtovaa. Syksyn tullen kaipaa aina villasukkia ja teen lämmittävää hehkua, mutta kohta on taas se paras aika vuodesta. Joulu. Tee vaihtuu glögiin ja pipareihin. En malta odottaa.

Joulunodotus terveisin,

Heidi & Oliver

Uutta kautta kohti

Kesä meni nopeasti ja tuntuu kuin vasta olimme täällä Ruotsissa. Voitimme mestaruuden, juhlimme, pakkasimme auton täyteen tavaraa ja suuntasimme kohti Suomea. Nyt sitä ollaan täällä taas ja kausi pyörähti käyntiin viime viikolla.

Kaverimme saapuivat tänne edellisviikon sunnuntaina. Menimme koko perheen voimin heitä vastaan Kööpenhaminaan. Olimme siellä kaksi yötä ja päivien aikana kerkesimme kierrellä pitkin köpistä niin paljon, että jalat kiittivät pitkään. Mutta näimme paljon ja koimme sitäkin enemmän. Kuljimme läpi Christianian, näimme kaikki Afrikan villieläimet Kööpenhaminan eläintarhassa, kävelimme pitkin Strogetin mukulakatuja ja nautimme toistemme seurasta pitkästä aikaa. Oliver oli aivan innoissaan eläimistä sekä ystäviemme lapsista, joiden kanssa Oltsu sai viettää kokonaisen viikon leikkien ja pelejä seuraten. Kävimme myös maistelemassa uusia makuelämyksiä. Meille jo tuttu sushi ruokana, mutta Oliverillä tämä oli ensimmäinen kerta. Ei meinattu saada pojan syömäpuikkoja pysymään poissa sushilautaselta. Niin hyvää se nähtävästi oli.köpiszoosushi1

 

 

 

köpis

Viime viikon torstaina kauan odotettu SHL taas alkoi. Tietenkin kesä on aivan ihanaa aikaa jolloin saa nauttia omasta perheestä sekä ihkaomasta kodista, mutta niin kauan olen tätä elämää jo kulkenut, että tähän on kerennyt jo tottua. Ja jotenkin urheilu on aina kuulunut elämääni todellä läheisesti oman jalkapallo urani myötä, joten en koe sitä mitenkään haastavana. Kotipelejä on peri kertaa viikossa, siloin Olier näkee muita lapsia, saa leikkiä heidän kanssaan ja itse näen ystäviäni ja saan viettää aikaa aikuisten kesken. Hallilla ns family huoneessa juodaan kahvia erätauoilla ja jutellaan arkiasioista, päiväkotirytmeistä, lasten harrastuksista sekä omista päiväaskareista. Ei minusta muiden arjesta poikkeavaa. Lapset ovat innoissaan isien luistellessa jäällä ja Oliverikin on alkanut jo pikkuisen tajuamaan kun sanon, että lähdetään hallille katsomaan kun iskä on jäällä. Hän alkaa jo yhdistämään sanan iskä ja maila. MIkä on mielestäi aivan ihanaa. Iskä on se paras juttu, ja aina kun iskä pakkaa kassia tietää Oliver mitä tuleman pitää. Itku alkaa vetistää silmiä, koska Oltsu tietää, että iskä on lähdössä. Ei ole välillä helppoa olla yksin ja soitella skypen välityksellä ja nähdä kuinka Oltsu iskää ikävöi. Mutta siihenkin totutaan. Toivottavasti. Tällä hetkellä molempien läsnäolo olisi vaan niin tarpeen. Uusi koti, päiväkodin aloitus, uuden kielen kuuleminen ja oppiminen.. Aikaa se vie, mutta vähän ajan päästä toivottavasti kaikki helpottuu kun Oliver saa kiinni myös uudesta rytmistä täällä Ruotsissa.

jäkispeli

 

Kausi alkoi vihdon ja viimein viime viikon torstaina. Vastaan kotona asettui Luulaja, jolle Lakers hävisi heti ekan kamppailun lukemin 2-3. Lauantaina joukkue matkasi päivän reissulle Jönköpingiin ja tuomisina sieltäkin oli tappio. Peli näytti ihan hyvältä, mutta se ei riittänyt. HV71 oli parempi lukemin 4-2. Seuraava kamppailu käydään tänään Tukholmassa CHL matsissa ja seuraava liiga peli pelataan torstaina Färjestadia vastaan. Seuraava kotipeli Lakersille on lauantaina kun vastaan luistelee nousijajoukkue Malmö. Saa nähdä kuinka tässä kamppailussa käy. Kirjoittelen taas kuulumisia muutaman viikon sisällä. Peukut pystyyn myös siellä kotikatsomoissa Lakersille !

Again, going with the hockey flow..

Heidi & Oliver

 

Kesä taputeltu, nokka kohti Ruotsia..

Kirjoittamisesta on taas vierähtänyt tovi jos toinenkin.. En ymmärrä tätä miten valmiissa maailmassa voi aina olla näin kiire. Monta päivää iltaisin olen aina miettinyt tietokoneen avaamista ja kirjoittamista, mutta ei. En ole saanut aikaiseksi. Ehkä tämä johtuu osittain myös siitä, ettei minulla ole vapaa-aikaa. Aina kun olisi aikaa kaivaa kone esiin ja kirjoittaa, haluaa sen hetken vaan olla ja rauhoittua, olla ajattelematta mitään. Siihe ei ole mahdollisuutta päiväsaikaan. En kuule edes omia ajatuksiani, koska mieleni valtaa jokin aivan muu. Ja mikäs muu se voi ollakaan kun aivan ihana oma rakas poikani. Eikä se todellakaan haittaa, että on kiire, mutta sitä vaan joskus pysähtyy miettimään mitä kaikkea voisi saada aikaan jos olisi vapaata.

Aika juoksee kuin siivillä. Tasan vuosi sitten elin huumassa joka valtasi minut 21.7.2014. Poikamme Oliver syntyi tähän maailmaan. Muistan sen hetken kuin eilisen. Nyt vuosi myöhemmin kun ajattelen tuota päivää, maanantaiaamua, olen haltioissani. MIten ihana, aina niin hyväntuulinen pieni herra meitä ihastuttaa. En vaihtaisi päivääkään pois. Tietenkin on niitä hetkiä, jolloin on vaikeaa eikä jaksaisi tehdä kaikkea, kuten siivota ja huolehtia kodista. Miksi pitäisikään? Itse olen ainakin tehnyt selväksi itselleni, että en ota stressiä jos en jaksa laittaa pyykkejä taikka tyhjentää astianpesukonetta. Teen sen sitten kun minulla on aikaa. Itsestään huolehtiminen, oma terveyden tila ja jaksaminen ovat tällä hetkellä kova puheenaihe kaikkialla. Ei ole väärin pyytää apua tai hengähtää ja huokaista kun siihen on aikaa. Perheen äitinä tai isänä sinä olet juuri sellainen kuin olet, oma itsesi. Jokainen sinusta välittävä ihminen arvostaa jo sitä, mitä teet kun olet vanhempi. Itse olin ja tulen olemaan Ruotsissa vailla lapsenvahtia ja tukiverkostoa, mutta onneksi minulla on maailman ihanin ihminen rinnallani, joka tukee minua aina silloin kun en jaksa tehdä jotain. Saan myös tehdä omia asioitani, käydä reenaamassa ja vaikka shoppailemassa joka päivä jos siltä tuntuu. Se on välittämistä, jakamista ja tukemista, yhteen hiileen puhaltamista. Muistetaan aina kertoa, että välitetään. Se on paras lääke tänä päivänä siihen, että jaksamme. Vaikka aurinko ei tänä kesänä hirveästi ole paistanutkaan, tieto siitä että on terve ja on ihania ystäviä rinnalla, lämmittää sydäntä.

Kesää odotellessa

Koti on paikka, jossa tuntee olevansa turvassa ja siellä voi hengähtää. Tai ainakin pitäisi olla. Meidän aikataulu on niin hurjaa ettei mukana meinaa pysyä. Kirjoittelukin on jäänyt hieman vähemmälle, koska tuntuu siltä, että päivässä on vähemmän kuin 24 tuntia. Päivien pituudet ei tunnu millään riittävän. MIstä niitä tunteja saa ostettua lisää?
KoIMG_3496tiintulolahjaksi saimme savustuspöntän, jota olemme tosi paljon käyttäneet. Niiin helppoa ja vaivatonta ruoanlaittoa. Kavereitakin kävi kylässä ja mikäs sen maukkaampaa kun valmistaa savulohta. Oliverikin sai Elmosta uuden ystävän. Vaikkakin Elmo ehkä hieman pelkäsi meidän agressiivista nuorta herraa, joka ei tiedä miten koirien lähellä tulee vielä käyttäytyä. Mutta aikansa kutakin. Ehkä se on vain harjoituksen puutettu, molemmin puolin.

 

 

 

Oliver on oppinut taas paljon uusia asioita, ja me vanhemmat tietenkin ollaan aivan hämmentyneitä siitä, miten noin pieni yksilö voi omaksua asioita niin nopeaan tahtiin. Meillä kävellään jo tukea vasten sekä harjoitellaan karhukävelyä. Paljon on kuhmuja tullut jo päälaelle erinäisten kompastelujen myötä, mutta onneksi ne on vain pieniä haittoja, se vain kasvattaa luonnetta. Oman leikkiautonkin hän sai, ja on siit niin ylpeä. Selkä vääränä kaikki vierailulle tulevat ystävät saavat Oliveria siinä työnnellä.
IMG_3498

Etelän reissukin tuli heitettyä. Lähdimme suoralla lennolla Kuopiosta Turkin Sideen, ihan vain rentouttavalle löhöily lomalle. Tietty viikon ohjelmaan kuului salilla ja jumpissa käyntiä, mutta pääsääntöisesti olimme siellä lataamassa akkuja. Ja se kyllä onnistui. Säät suosivat meitä koko viikon, ei pisaraakaan vettä luontoäiti meille antanut. Ja hyvä niin. Hotellialue, jossa olimme oli todella iso ja siellä oli paljon valikoimaa ja tekemistä lapsille. Meidän vauvat olivat ehkä vielä hieman liian pieniä, mutta ystäviemme toinen lapsi ymmärsi jo vesileikkien perään ja altaasta pois saaminen olikin yksi haaste meille aikuisille. Vesipuiston nähdessään myös isien sisäiset lapset heräsivät ja pitihän se niitäkin päästä kokeilemaan. Viikon aikana kävimme myäs rannalla ja pitihän sieltä kuviakin napsia. Tässä teille muutamia kesäkuvia, jospa mekin saisimme pian nauttia auringosta ja kesästä. Ensi viikko menee pitkälti golfkentällä, haemme tuntumaa torstaina olevaa kisaa varten. Alkaa jo pikku hiljaa jännittämään kuinkahan meille käy. Siitä tarinoin sitten seuraavalla kerralla lisää.

Näihin kuviin ja tunnelmiin. I´m going with the summer flow, Heidi

IMG_3699 IMG_3628

 

IMG_3620 IMG_3686

SM- GULD !

Nyt koti Suomessa voi huokaista helpoituksesta, oli nimittäin jonkun verran raskaat pari viimeistä viikkoa. Pari viikkoa sitten torstaiaamuna ei olisi voinut vielä uskoa mitä tuleman pitää. Illalla hallille mentäessä jännitti aivan pirusti, ei varmaan ikinä ole ollut niin paljoa perhosia masussa. Kultajahdissa oltiin. Ja teimme sen ! Pojat voittivat SM- kultaa, eli Ruostin mestaruuden. Aivan käsittämättömän hieno ilta ja fiilikset.

Muistan tuon kuin eilisen. Peli oli todella tiukka ja jännittävä. Skellefteå meni johtoon jo toisen kerran, ja tilanne näytti kuutiolla 0-2. Melkein jo murruttiin. Mutta luotin poikiin, olinhan laittanut edellisellä viikolla ostamani kultaiset tennarit jalkaan tuomaan onnea. Ja niin tapahtui. Eka maali loi uskoa, toinen räjäytti hallin. Mentiin jatkoajalle tilanteessa 2-2. Koko halli lauloi ja kannusti poikia, itse olin kantanut Oliveria melkein kaksi jatkoerää sylissä. Tuli siis viikon punttireeni tehtyä samaan syssyyn. Sitten puolessa välissä toista jatkoerää Lakers pisti uuden vaihteen päälle ja kiekko ei paljoa kotijoukkueen puolella käynyt. Rosenin huikeasta esityöstä peli alkoi luistamaan, ja maalin takaa syöttö löysi Kisun. Ja maaaaaali! Hanskat ja kypärä lensivät yläilmoihin ja Kisu luisteli kohti faneja muut pelaajat ympärillään. Aivan älytön tunne, ja se yhteisöllisyys joka paistoi jokaisen fanin ja katsojan silmissä. Jotkut itkivät, jotkut haukkoivat henkeä ja jotkut ylpeinä jatkoi taputtumistaan. Mahtava JOUKKUE ja kaupunki. Niinkuin aikaisemmin jo mainitsin, tämä oli koko kansan voitto !

IMG_3390

IMG_3394

Seuraavat päivät kului juhlien. Kaupunki sai myös osansa, sillä perjantaina järjestettiin koko kansanjuhla Stortorgetilla, Växjössä. Oli puheita, musiikkia, joukkueen ylistystä, fanien riemua sekä perheiden juhlaa. Pojille oli järjestetty paljon ohjelmaa muun muassa fani- ja sponsoritapaamisia. Lauantaina juhlimme mestaruutta koko seuran voimin. Hieno illalliskattaus kruunasi hienon voiton. Mutta oli myös aika pakkaamisen ja kotiin lähdön. Vielä hetken pojat juhlivat järjestämällä oman juhlareissunsa, jotta saisivat hetken olla omillaan ja viettää aikaa joukkueen kesken. Pakkaukset tehtiin nopeasti ja matkat varattiin kotiin. Kerettiin myös nauttia muutama päivä auringosta ja leikkiä ukin kanssa ulkona, joka oli tullut viettämään lomaa meidän kanssamme ja tietenkin kannustamaan pojat voittoon. Auto pakattiin täyteen keskiviikkona ja matka kohti Tukholmaa sai alkaa. Vappu tuli siis vietettyä risteilyllä.

IMG_3450

Ruotsissa vietimme tosi paljon aikaa ja kodiksi asti se alkoi kehkeytyä, mutta silti oma koti on aina oma koti, Kuopiossa. Sinne on ihana aina palata. Ja varmasti myös Kisusta on hienoa olla kesä kotona ja palata vähäksi aikaa normaaliin arkeen. Viikko vielä huilahdetaan ja sitten alkaa taas reenaaminen. Kuntoutus on edessä, sillä Kisulla repesi myös toisesta polvesta nivelsiteet Frölundaa vastaan semifinaaleissa. Joten mies taiteili teipit sekä polvituet molemmissa polvissa hamaan loppuun saakka. Onneksi raskaalle keväälle saatiin huikea lopetus !
IMG_3460  IMG_3466

 

 

 

 

 

 

Nyt olemme kerenneet muutaman päivän hengähtää kotosalla, tosin kaikki tavarat purettiin heti ja laitettiin kämppä asumiskuntoon. Kavereitakin kerettiin jo nähdä pitkästä aikaa ja minulla itselläni alkoi jalkapallokausi viime sunnuntaina, joten se siitä hengähtämisestä. Viime vuonna raskaana ollessani valmensin meidän joukkuetta, mutta tänä kesänä saan taas nuoren varsan lailla kirmata ruohikolla. Tosin vauhti ei ehkä ole enää yhtä nopeaa. Pelaamme naisten kakkos divisioonaa C- lohkossa ja sain taas kunnian pukea Pallokissojen paidan päälle. Viime vuoden joukkuetta emme saaneet Sipsin alle enää pystyyn, mutta onneksi jokin ratkaisu tällekin saatiin. Naisten liigajoukkueen lisäksi meillä on nyt myös kakkosjoukkue. Hyvä me ! Ensi lauantaina pelaamme kotiavauksen Siilinjärven Ahmolla.

Pitkän ajan olen haaveillut kulmien kestopigmentoinnista, mutta en ole uskaltanut asialle tehdä mitään. Kaverini ehdotti minulle uutta 3D kulmien pigmentointia, ja ylläri ylläri innostuin asiasta. Ei kauan aikaa tarvinnut asiaa miettiä, kun varailin jo aikaa käsittelyyn. Ja huikea lopputuloshan siitä tuli. Kannatan. Tässä hieman esimakua teille omista, tänään pigmentoiduista kulmistani. Tekotapa on huolellinen, eikä satu ollenkaan. Pigmentointi aloitetaan puuduttamalla kulmakarvat vaahdolla ja itse tapahtuma tehdään pienellä terävällä kynällä, jonka jälkeen lisätään väriä. Kulmia EI PIIRRETÄ isoilla viivoilla tai väritetä aluetta vaan pieniä ”karvoja” lisätään piirtämällä. Todella luonnollinen lopputulos. Vai mitä olet mieltä? Jokainen nainen tietää miltä kulmien nyppiminen tuntuu, tämä lievä versio tapahtumasta. Eikun kaikki vaan uutta kesää varten ja aikaa varaamaan Studio Alex. T:ltä. Kiitos Taina hirveästi myös kuvista. Ajanvarauksia voit kysellä täältä, http://www.studioalex.fi

IMG_3485IMG_3483

 

 

 

 

 

Tässäpä tältä erää kirjoittelua, uutta tekstiä toivottavasti viikon päästä, ennen etelän lomareissua !

Siihen saakka, I´m going with the hockey flow

SHL Finaalit !

Näin sitä vaan aika kuluu kuin siivillä ja kirjoittamisestaki on kulunut hirveästi aikaa. Kaverimme kävivät kylässä, heidän reissunsa Kuopiosta tänne Växjööseen saakka sujui todella hyvin. Mitä nyt pieni lakko meinasi uhata risteilyä ja auton tuomista tänne meille. Mutta onneksi selvittiin pelkällä säikähdyksellä. Saimme ystävät kylään sekä automme, jolla paluumatka takaisin kotiin Kuopioon sitten jossain vaiheessa kevättä taitetaan.

Viime sarja Frölundaa vastaan päättyi Lakersin 4-2 otteluvoittoihin. Eli tämä tarkoittaa siis sitä että finaaleissa ollaan. Mahtavaa ! Siis eihän tätä voi uskoa, eikä tunnelmaa sanoin kuvata. Ruotsiin tulomme oli vähän arpapeliä eikä tiedetty edes vielä kesällä minne tie meidät vie. Koska Ukrainaan emme takaisin voineet mennä. Mutta täällä sitä nyt ollaan ja pelataan kullasta ! SHL voitosta !

Ensimmäinen finaalipeli Skellefteåta vastaan pelattiin eilen vieraissa ja voittohan sieltä napsahti. Jännittävä peli oli, molemmilla joukkueilla oli paikkoja useampikin. Lakers voitto lopulta lukemin 1-2. Hirveän hyvä fiilis on ollut peleistä ja innolla odotellaan täällä ensimmäistä kotipeliä. Huomenna lähdetään ajoissa hallille päin ja käydään ostamassa yllemme lisää oranssia. Teetimme kaikille perheenjäsenille paidat sekä lapsille pelipaidat isien numeroilla, joten olemme fiiliksessä ja kannustuksessa mukana.

Täällä kaupunki on aivan sekaisin. Seurahistorian ensimmäiset finaalipelit. Puissa roikkuu mailoja kaupungilla sekä puiston penkit on vuorattu oranssein muovein. Pelipäivänä jokaisesta talon sekä auton ikkunasta löytyy Match dag lippu. Sanoinkuvaamatonta! Tämä ei ole pelkästään joukkueen voitto vaan koko kaupungin !

Oliverin kanssa mennään jo kovaa vauhtia, herra oppinut jo tukea vasten seisomaan ja ryömiminen on jo puoliksi konttaamista. Kunhan ei vielä kävelemään ihan heti oppisi. Koko ajan on päästävä ylemmäs katselemaan mitä pöydältä, sohvalta ja sängyltä löytyykään. Viime viikolla kävimme ekan kerran puistossa kiikkumassa ja pikku herra oli kuin taivaissa. Tykkäsi valtavasti vauhdista, kädet ja jalat heiluten kuin viimeistä päivää. Puistoilemassa ollaan käyty nyt muutaman kerran, koska kelit tosellakin sen sallivat. Lämmintä auton mittarissa oli eilen jo +18. Huippua. Eli golfkelitkin on kohdillaan. Ensi viikolla päästään siis pelailemaan. En malta odottaa.

Valitettavasti fiiliksiä peleistä ja muusta en voi kuvin kertoa tällä hetkellä, koska hallintapaneelissa on jokuinen ongelma. Mutta lupaan seuraavalla kerralla laittaa kuvia senkin edestä, tuplamäärän.

Siihen saakka, I´m going with the hockey flow..

Playoffs 2015

Kovaa vauhtia mennään pleijareissa etiäpäin, Örebro kaatui edellisessä sarjassa ja sen jälkeen onneksi pojat saivat muutaman päivän huilia. Tänään alkoi semifinaalit ja vastaan asettui Frölunda Göteborgista. Ensimmäisen pelin meidän pojat hävisivät 4-1, mutta olen varma että seuraavat pelit hoidetaan kotiin. Pelejä pelataan joka toinen päivä, joten huilimiseen ei jää paljon aikaa. Sarja ratkaistaan 4 voitolla. Seuraava etappi onkin sitten finaalit. Jänskättää. Pitkä kevät on siis tiedossa.

Täällä Växjössä kelit ovat alkaneet jo lämmetä, tosin tänään oli hieman sateinen päivä. Mutta meidän menoahan se ei haitannut. Oikeanlaiset varusteet päällä ja eikun lenkkeilemään. Viime viikolla kun äitini oli täällä käymässä saimme nauttia hienoista aurinkoisista keleistä sekä jääkiekosta. Teimme kyllä paljon muutakin. Kävimme Hoplopin tapaisessa leikkipaikassa, nimeltä Leos, jonka Oliver on jo omaksunut melkein kodiksi. Ei paljoa pieni koko herraa haittaa kun yrittää jo pysyä vuosia vanhempien leosperässä. Siellä se vaan tykitti menemään ja olisi halunnut seurata isompia. Hyvin osaa Oliver jo ryömiä kovaakin vauhtia sekä mummin ollessa täällä opeteltiin myös konttaamista. Ihan vielä ei vauhti ole hurjaa, mutta ei mene kauaa kun hoksataan miten se pitää tehdä.

Muutama päivä käytettiin myös leipomiseen, pari erilaista piirakkaa väsäiltiin sekä valmistettiin oltsulle myös murkinaa. Lattioitakaan ei tarvinnut luututa kun pikku herra pitää siitäkin huolen. Kaikki huoneet on massullaan koluttu läpi jo monta kertaa. Tästä ei kyllä hyvää seuraa. Saa kohta tämä mamma juosta villi viikarin perässä kuin hullu.

Energian purkamiseksi ostettiin pojulle hyppykeinu, jossa illalla aina testataan pomppimista. Yllättävän kätevän oloinen vempain. Meidän herra viihtyy siinä todella hyvin ja itkuhan se meinaa aina tulla kun siitä pitäisi pois lähteä. Huomaa myös muustakin käyttäytymisestä, että keneltä lyhyt pinna on peritty. Se äidiltä ja kärsimättömyys iskältä.

Tiistaina olisi sitten kotipelin vuoro. Jännitetään jo loppuviikkoa kuinka kavereidemme matka tänne Växjööeen asti oikein sujuu. Matkan he taittavat autolla Tukholmasta tänne. Viikonlopun ohjelmassa siis hyvää seuraa ja jääkiekkoa. Mitäpä sitä näin kevään alla muuta tarvitseekaan. opinnäytetyökin on siinä vaiheessa, että ensi viikolle se lähtee viimeisen kerran tarkistukseen. Jepajee. Hyvä minä! Saa nähdä joko sitä toukokuussa tuoretta restonomia juhlitaan.

Näihin tunnelmiin jäädään odottamaan tiistain peliä!

I´m going with the hockey flow

Talven vika reissu Kuopiossa

Pari viikkoa sitten lähdettiin Oltsun kanssa taas matkaan, ja kohteena tällä kertaa Helsinki. Mentiin kavereidemme luokse yöksi perjantaina ja lauantaina matkasin kohti satamaa, josta lähdimme tukitiimiporukalla risteilemään kohti Tallinnaa.Risteily sujui todella hyvin, aivan niinkuin pitikin. Reissun pääideana oli verkostoituminen, ja sen me hoidimme mallikkaasti. Saimme kerättyä paljon tsemppivideoita Nellille sekä saimme uusia ideoita loppukampanjaan ja tutustuimme uusiin ihmisiin. Tietenkin tyttöporukalla loimme positiivista energiaa laivalla hymyillen ja näyttäen hyvältä.

Risteilyn jälkeen oli aika matkustaa Kuopion kotiin käymään. Pikavisiitti kesti 6 päivää, ja voin todeta ettei se ainakaan lomalta tuntunut. Kalenteri oli täynnä jo heti ensimmäisestä aamusta lähtien. Jospa sitä kesällä saisi vähän edes huilahtaa. Viimeisen kerran kävin pyörähtämässä koululla ennen opinnäytetyöseminaaria, joka on edessä toukokuussa. VIelä viimeinen rutistus ja sitten se työ palkitaan. On sitä jo kovasti odotettu, ei millään jaksaisi enää puristaa. Mutta onneksi aurinko on saanut motivaatiota hieman näkyviin ja viimeinen rupeama olisi enää jäljellä.

IMG_3160

Kuopiossa kelit suosivat meitä ihan urakalla. Kävimme joka päivä lenkkeilemässä ihanassa säässä. Nellin kampanjan kimpussakin kerkesimme olla miltei joka päivä, ja miksipä sitä ei töitä tekisi ulkosalla kauniissa ilmassa. Ei ole enää pitkä aika vaaleihin, alkaa jo hieman jännittämään !

Kerkesin nähdä myös kavereita, käydä lounaalla keskustassa ja pitihän sitä käydä myös uutta väriä hiuksiin laitattamassa. Nyt on hieman punakkaa kohti kevättä. Växjössä kevät on jo pitkällä, golfmailat on kaivettu jo varaston peukoilta. Kerkeää vähäsen harjoitella lyöntejä ennen kotiin paluuta.

Oliver on jo niin iso poika, ettei äiti kohta pysy enää mukana. Poju pyörii lattialla joka suuntaan, ryömii, nousee käsien varaan ja lähellä on jo konttaaminenkin. Ei mene enää kauaa kun hän oivaltaa mitä käsillä pitää tehdä. Jalat hän osaa jo laittaa vatsan alle mutta sitten loppuvat keinot kesken. Ruokahalu kasvaa kasvamistaan eikä sille näy loppua. Hyvä vaan jos kasvaa ja ruoka maistuu. Yhtä herkkusuu taitaa pojusta tulla kuin äitinsäkin. Silmien väri vielä mietityttää, mihin päin se kallistuu. Hiukset ovat jo vaalentuneet, joten olisi kiva jos jotain piirteitä tulisi edes äidistä. Mutta sen näkee sitten vähän ajan päästä.

Täällä Växjössä pleijarit ovat jo pyörähtäneet meillä käyntiin, Lakers sai runkosarjan päätteeksi vastaansa Örebron. Ei mikään helppo vastus ole ollut runkosarjassa. Ensimmäisen playoff kamppailun vastustaja voitti 2-3, meidän kotihallissa, mutta vastaustajan kotihallissa pojat näyttivät mistä heidät on tehty, ja ottivat seuraavan pelin haltuunsa voittamalla maalein 2-5. Seuraava peli on täällä meillä Växjössä tiistaina. Sarjassa siis kamppaillaan 4 voitosta. Pidetään pojille peukkuja loppuun saakka! Saimme kauan odotetun vieraan kylään, kun äitini lähti meidän matkaan Kuopiosta. Melkein pari viikkoa saamme näyttää kaupunkia, nauttia Playoff tunnelmasta sekä nauttia ehkä myös lapsenvahdista. Jee !

Kirjoittelen ja laittelen kuvia seuraavasta pelitunnelmasta!

Siihen saakka, I´m going with the hockey flow !