Sivu 1/1

Espanjaan raskaana - vinkit otetaan vastaan

ViestiLähetetty: 30.04.2023 11:20
Kirjoittaja emilija
Moi,
Olen lähdössä viikoksi Mallorcalle kesällä. Silloin menossa keskiraskaus. Lentomatka ei sinänsä huoleta, kun muistaa juoda vettä ja jaloitella ja pyöritellä nilkkoja..

Se mikä huolettaa on ruokaileminen.. Olisko täällä vinkkejä ulkomailla syömiseen raskaana? Tiedän että käsihygieniasta tulee huolehtia ja välttää pästöroimattomia maitotuotteita. Ilmeisesti myös tuoresalaatit ja kalat ovat riski? Joten täytynee kasvissyöjänä kääntyä hetkeksi lihansyöjäksi ja tilata täysin kypsää lihaa..

Hanavettä Mallorcan Alcudiassa ei saa juoda. Hampaan pesu kai ok? Uskaltaako kaupasta ostettuja hedelmiä syödä jos ne pesee vaikka pullotetulla vedellä? Onko Espanjan hedelmissä listerioosivaara? Voiko vaikka tuorepuristettua mehua juoda ravintolassa?

Onko espanjalaisten tietämys raskausajan riskeistä, millä tasolla? Ollaanko siellä varovaisia esim. listerioosin suhteen?

Vielä viimeinen kyssäri.. pitääkö raskaana käyttää jotain tietynlaista aurinkorasvaa?

Kyseessä eka raskaus ja olen perusluonteeltani stressaaja, joten kiitos jos saisin asiallisia vastauksia. :)

Re: Espanjaan raskaana - vinkit otetaan vastaan

ViestiLähetetty: 06.05.2023 17:11
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Nina
Moikka,

Pidemmille lennoille kannattaa ottaa raskausaikana tukisukat. Ruokailussa olet jo pohtinut hyviä asioita, hygienia tärkein! Matkoilla kannattaa suosia ravintolaruokaa ns katuravintoloiden sijaan. Jo ennen matkaa kannattaa aloittaa maitohappobakteerit. Paikalliset hedelmät ovat oikein hyvä vaihtoehto. Ravintoloissa voit hyvin mainita raskaudesta, jolloin osaavat valmistaa hyvin kypsennettyä ruokaa.

Aurinkosuojista raskausajalle suositellaan ensisijaisesti fysikaalisia suojia ja vaatesuojautumista. Nauti lomasta :)

Re: Espanjaan raskaana - vinkit otetaan vastaan

ViestiLähetetty: 10.05.2023 11:10
Kirjoittaja Jukkis
Kävin talvella Portugalissa ja ainakin siellä oli todella selkeästi merkattu ”pastöroitu” merkintä markettien maitotuotteisiin. Hyvin paistettua kalaa uskalsi kyllä syödä ravintoloissa ja varsinkin etnisistä ravintoloista löytyi hyviä ja varmasti kunnolla haudutettuja kasvisruokia.

Tuli mieleen että ravintoloiden jääpalathan on usein tehty vesijohtovedestä, eli voi olla fiksua välttää. Pari kaveria vannoo saaneensa joskus ruokamyrkytyksen Malesiassa mäkkärin jääpaloista. :D