Hei!
Kaipaisin vinkkejä hyviin raudanlähteisiin raskausaikana;
RV 27 hemoglobiini on tippunut alemmas kuin koskaan, mutta vielä ei onneks ole tarvetta lisäraudalle tabletin muodoissa. Nyt kun raskausdiabeteksen vuoksi täysjyväruisleipää en pysty kovin paljoa/päivä syömään, millä muulla hyvin imeytyvällä rautaisella ruoalla raudansaannin voisi turvata? Olen syönyt pinaattia ja parsakaalia, mutta alkaa nekin tulla korvista ulos pikkuhiljaa ja punainen liha saa usein ruoansulatukseni ihan jumiin.
Olen yrittänyt jaksottaa syömistäni niin, etten söisi maitotuotteita tai muuta raudan imeytyvistä estävää ruoka-ainetta samaan aikaan rautapitoisen ruoan kanssa. Kovasti kuitenkin huolettaa kun raskausviikkoja on vielä edessä aika lailla :/