Tähän pystyy varmastikin terveydenhoitaja kertomaan suomalaisten suositusten mukaisen linjan, joka käsittääkseni laittaa kaikki pastöroimattomat maitotuotteet "kieltolistalle". Kuitenkin vaikka Ruotsin elintarvikeviraston mielestä parmesaania kuten muitakin kovia pastöroimattomia juustoja voi syödä hyvillä mielin:
https://fragor.livsmedelsverket.se/org/ ... avid-rd8h/Mie itse olen syönyt brittiläisen NHS:n suositusten mukaan, joissa syötävien juustojen valikoima on melkoisesti laajempi ja syöminen raskaana heti kovasti kivempaa
https://www.nhs.uk/conditions/pregnancy ... -of-cheese Suomessa tuntuu linjana olevan "kieltää" varmuuden vuoksi, kun taas heti Ruotsissakin luotetaan enemmän ihmisten kykyyn tsekkailla itse esim. päiväyksiä. Eikä siellä taida olla listeriaa taikka lapsikuolleisuutta yhtään sen enempää kuin täällä
P.S. Jos parmesaani arveluttaa kuitenkin, miten olisi siitä vegaanijuustoversio?