Sivu 1/1

Suomalainen raaka kananmuna

ViestiLähetetty: 05.06.2018 20:33
Kirjoittaja Essice
Moikka!

Kyselisin raa'asta kananmunasta (suomalaisista), että saako niitä syödä? Neuvolan listassa ei ole erikseen kielletty, mutta Hussin ja terveyskirjaston sivuilla lukee, että toksoplasmariskin takia olisi hyvä välttää kananmunia? Koskeeko tämä siis myös kotimaisia?

Olen syönyt raskauden aikana paljonkin raakaa suomalaista kananmunaa. Onko syytä huoleen sen suhteen?

Re: Suomalainen raaka kananmuna

ViestiLähetetty: 11.06.2018 19:46
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Nina
Moikka,

Suomessa kananmunia seurataan tarkasti, mutta toki raa'assa kananmunassa on riski salmonellaan. Toki riski salmonellaan on erittäin pieni. Joten jos olet hyvävointinen, ei hätää!

Re: Suomalainen raaka kananmuna

ViestiLähetetty: 13.06.2018 17:22
Kirjoittaja Viipi
Muistaakseni kotimaisessa kananmunassa ei ole koskaan todettu salmonellaa. Itse olen 31+4 ja hyvällä halulla niitä myös raakana syöny :)