Sivu 1/1

Katkaravut ja ravunpyrstöt

ViestiLähetetty: 10.05.2018 13:39
Kirjoittaja soontobemom
Nyt iski katkarapuhimo. Mites se nyt olikaan noiden katkarapujen kanssa? Googlettamalla löytyy ristiriitaista tietoa: osa sanoo, että katkarapujen tulee olla kypsennettyjä (kiehuvassa vedessä), osan mielestä vain pakastettuja saa käyttää ja osa vetelee marketin palvelutiskin katkarapukimaraa huoletta.

Re: Katkaravut ja ravunpyrstöt

ViestiLähetetty: 11.05.2018 16:33
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Hanna
Hei. Katkaravut kannattaa syödä kypsennettynä. Evira.fi- sivuilla voi tutustua raskausajan ravitsemussuosituksiin tarkemmin.

Re: Katkaravut ja ravunpyrstöt

ViestiLähetetty: 12.05.2018 12:08
Kirjoittaja soontobemom
Tämä ei nyt oikein vastannut kysymykseeni. Tuskin kukaan raakoja katkarapuja syö. Raaka katkarapu on harmaa ja kypsennettynä katkaravut ovat vaaleanpunaisia. Eli kysymys on nyt siis siitä, pitääkö katkarapuja esim. sulattamisen jälkeen vielä kiehauttaa?

Eviran sivuilta en ole löytänyt mainintaa katkaravuista.

Re: Katkaravut ja ravunpyrstöt

ViestiLähetetty: 14.05.2018 18:36
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Nina
Hei,

Pakastekatkaravuista ei tosiaan löydy mitään tarkkaa suositusta, mutta kypsentämällä pakastekatkaravut voi varmistua että ne ovat varmasti kypsiä ja tätä myöden turvallisia syödä raskausaikana.

Re: Katkaravut ja ravunpyrstöt

ViestiLähetetty: 16.05.2018 09:44
Kirjoittaja Jojo
Itse kypsensin sulatuksen jälkeen :) kannattaa toimia kuten pakastemarjojenkin kanssa niin ei varmasti tule mitään