Hei! Ennen raskautta lempiruokaani olivat sushi ja olenkin miettinyt missä muodossa voisin jatkaa niiden syömistä. Olen yrittänyt etsiä tietoa netist, mutta kysymyksiä silti piisaa. Ruotsissa on alettu myymään ns. Mamasusheja joissa ei ole raakaa kalaa tai merilevää. Näitä saa nykyään Suomestakin monesta paikasta. Haluaisin silti tehdä sushia myös kotona ja toisaalta varmistua ostetun sushin turvallisuudesta.
Saanko raskaana ollessa syödä surimia,wasabia, katkarapuja, mustekalaa, minkälaista määrää merilevää?
kuinka suuri riski on saada listeriabakteeri raa'Asta kalasta? Vaikuttaako kalan sopi uuteen kalan säilytystapa esim. Saako syödä tuoreesta kalasta tehtyä, jota siis ei ole vakumoitu vielä missään vaiheessa?
Kiitos vastauksesta!