Sivu 1/1

Sushi raskausaikana

ViestiLähetetty: 18.12.2016 07:49
Kirjoittaja 0717
Hei! Ennen raskautta lempiruokaani olivat sushi ja olenkin miettinyt missä muodossa voisin jatkaa niiden syömistä. Olen yrittänyt etsiä tietoa netist, mutta kysymyksiä silti piisaa. Ruotsissa on alettu myymään ns. Mamasusheja joissa ei ole raakaa kalaa tai merilevää. Näitä saa nykyään Suomestakin monesta paikasta. Haluaisin silti tehdä sushia myös kotona ja toisaalta varmistua ostetun sushin turvallisuudesta.

Saanko raskaana ollessa syödä surimia,wasabia, katkarapuja, mustekalaa, minkälaista määrää merilevää?

kuinka suuri riski on saada listeriabakteeri raa'Asta kalasta? Vaikuttaako kalan sopi uuteen kalan säilytystapa esim. Saako syödä tuoreesta kalasta tehtyä, jota siis ei ole vakumoitu vielä missään vaiheessa?

Kiitos vastauksesta!

Re: Sushi raskausaikana

ViestiLähetetty: 19.12.2016 21:22
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Nina
Hei!
Sushissa usein käytetään juurikin raakaa kalaa, jota eri raskausaikana suositella listeriariskin vuoksi. Listeriatapauksia on vuositasolla vähän. Kyseessä on bakteeri, joten Prosentuaalista arviota ei voi antaa, kuinka helposti tai vaikeasti listeria iskee. Wasabin ja surimin osalta en osaa sanoa, en tiedä niiden raaka-aineita. Merilevää ei suositella, jos sen tiedetään olevan korkeasti jodipitoinen.

Listeriabakteerin saadessaan voi seuraukset olla erittäin vakavat, suosittelen siis mamasusheissa pysymään :) rauhallista joulua!

Re: Sushi raskausaikana

ViestiLähetetty: 11.04.2017 08:39
Kirjoittaja anne-marie
Ainakaan rapu-nigireissä ei ole raakaa kalaa eikä merilevää. Ei myöskään tamago-susheissa välttämättä, ja merilevän näkee kyllä jos sitä on siinä ympärillä. Niitä olen ainakin itse syönyt :)