Kuulumiset jälkitarkastuksesta!

Tänään oli tuo kauan odotettu jälkitarkastus, jossa kuulimme Jooan ruumiinavauksen tulokset.

Pelon sekaisin tuntein sinne tänään lähdettiin. Tuntui niin kamalalta mennä paikkaan, jossa meille viimeksi kerrottiin Jooan kuolleen. Siellä me sitten tänään istuimme, keskellä isovatsaisia mammoja.

Pääsimme vähän jopa etuajassa vastaanotolle. Ja aloitimme keskustelut ruumiinavauksen tuloksista. Jooasta ei löytynyt mitään poikkeavaa, ei geeneistä, kromosomeista eikä mistään muustakaan. Hän oli siis aivan terve ja valmis maailmaan. Kuolinsyyksi selvisi äkillinen ahdinkotila-hapenpuute. Mutta se, miksi kyseinen hapenpuute tuli -se jää ikuiseksi mysteeriksi. Jooalla oli verenpurkaumia keuhkoissa, josta voitiin tämä todeta.

Tulosten jälkeen voitiin hieman huokaista helpotuksesta, kun kyseessä ei ollut mikään periytyvä syy kuolemalle. Lääkäriltä saimme luvan yrittää uutta vauvaa, jos vain niin haluamme. Olin palautunut kaikilta osin hyvin (paitsi henkisesti).

Seuraavaa raskautta seurataan sitten todella tarkasti ja seuranta aloitetaan jo ensimmäisellä kolmanneksella. Tiedossa on luultavasti napapiikkien pistelyä sun muuta, mutta teen mitä vain, jotta saisin elävän vauvan syliini! ♥

Luottavaisin mielin nyt vaan eteenpäin, kevättä kohti. Nyt asiat Jooan kohdalta on niin sanotusti taputeltu. Kaikki tiedot ja tutkimukset on tehty ja nyt keskitytään surutyön tekemiseen ♡

– Katariina –

Instagramissa @kartsqw ja @faijannurkka